یکی از اصلی ترین دلایل بیماری سلیاک وراثت است و کسانی که سابقه خانوادگی داشته اند، بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.
به طور معمول، شما می توانید از طریق آب آلوده یا قرار گرفتن در معرض فرد مبتلا به این بیماری، به بیماری ژیاردیازیس مبتلا شوید.
اگر پزشک متخصص کودکان، احتمال ابتلا به سلیاک را بدهد، درخواست انجام آزمایش خون میکند. جواب آزمایش خون تشخیص قطعی بیماری سلیاک نیست، تنها احتمال ابتلا یا عدم ابتلا به این بیماری را تعیین میکند.
بر اساس جواب آزمایش خون، پزشک برای تشخیص قطعی بیماری درخواست اندوسکوپی میکند.
اما در افراد مبتلا به حساسیت گلوتن، آسیب به بافت و پرزهای روده مشاهده نمی شود.
○ ماکارونی، نان، محصولات پخته شده و سایر محصولات با برچسب "بدون گلوتن"
برای نمونه، برخی از نوزادان و کودکان مبتلا به سلیاک، معده متورمی دارند و شکم آنها به مراتب بزرگتر از شکم فربه و طبیعی یک کودک سالم است.
بیماری سلیاک کشنده نیست و می توان با پرهیز غذایی از آن پیشگیری کرد. اما در صورتی که بیماری سلیاک به موقع درمان نشود ممکن است باعث بروز یکسری عوارض و یا حتی عامل ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان روده کوچک، بروز مشکلات عصبی،سوء تغذیه و کمبود کلسیم شود.
چربی هضم نشده در مدفوع می تواند موجب زرد رنگ شدن مدفوع شود. وجود چربی هضم نشده در مواد زائد بدن، همچنین موجب ایجاد کف بر روی مدفوع می شود. بیماری سلیاک
اما شدت علایم بیماری سلیاک در نوزادان و کودکان نوپا بسیار ضعیف و قابل چشمپوشی است. به همین دلیل دلدرد و ناراحتی کودک پس از مصرف این مواد، معمولا با یک نفخ و دل پیچه ساده، اشتباه گرفته میشود.
نشان می دهد: این استاندارد طلایی مدفوع است، به خصوص اگر تا حدودی نرم و راحت باشد.
یبوست به صورت اجابت مزاج کمتر از سه بار در هفته تعریف می شود. ممکن است دلایل زیادی وجود داشته باشد که منجر شود این کمبود را تجربه کنید. مشکلات عصبی بیماری سلیاک و پسوریازیس در داخل و اطراف کولون یا رکتوم ممکن است باعث کاهش مدفوع شود، همچنین مشکلات عضلات لگن و شرایطی که بر هورمونها تأثیر میگذارند، مانند بارداری یا دیابت، نیز میتوانند عامل این وضعیت باشند.
● مسائل مربوط به سلامتی مانند جراحی، بارداری، عفونت ها یا استرس شدید گاهی اوقات می توانند علائم بیماری سلیاک را ایجاد کنند.
بیماری سلیاک در حقیقت نوعی حساسیت به پروتئین موجود در گندم و جو، برخی از حبوبات مثل عدس، لوبیا، ذرت، سویا و… میباشد.